Asielzoekers Amsterdam trekken naar nieuwe kerk

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds maandag weer door Amsterdam zwerft, heeft ook voor woensdagnacht een slaapplaats gevonden. De vluchtelingen worden dit keer opgevangen in de protestantse kerk De Ark in Amsterdam-Noord, laat een woordvoerder van de groep weten.

De asielzoekers moesten maandag de zogeheten vluchtflat verlaten en werden de afgelopen dagen onder meer ondergebracht in een gebouw van de voormalige filmacademie en de Watergraafsmeerkerk. De vluchtelingen zeggen afhankelijk te zijn van particuliere initiatieven nu de gemeente Amsterdam geen hulp meer wil bieden.

De groep is van plan woensdagmiddag te protesteren bij de raadsvergadering van de gemeente om toch weer hulp af te dwingen. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) liet eerder deze week weten dat het wat de gemeente betreft afgelopen is met de hulp. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft de vluchtelingen een plaats aangeboden in een asielzoekerscentrum in Ter Apel, maar daar wil de groep niet heen.