Tsonga snel klaar in Tokyo

Jo-Wilfried Tsonga is woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Tokyo uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Fransman dolf het onderspit tegen de Kroaat Ivan Dodig met 4-6 en 6-7 (5). Tsonga, die een paar weken geleden zijn rentree maakte na een slepende knieblessure, versloeg in zijn eerste partij nog landgenoot Gaël Monfils.

Titelfavoriet Juan Martin del Potro sloeg zich eenvoudig naar de kwartfinale. De Argentijn (1) was zijn landgenoot Carlos Berlocq de baas met tweemaal 6-2. "Ik serveerde goed, mijn forehand was sterk en ik slaagde erin om hem te breaken en agressief te spelen", blikte hij tevreden terug. "Ik had de hele wedstrijd de controle."

De volgende tegenstander van Del Potro, die na Rotterdam en Washington op zijn derde toernooizege jaagt, is Alexandr Dolgopolov. De Oekraïner verraste Janko Tipsarevic (8) uit Servië met 6-3 en 7-6 (2).

Milos Raonic begon het toernooi met een overwinning op thuisspeler Go Soeda. Het werd 6-4 en 7-6 (0) voor de als derde geplaatste Canadees, die zondag nog het evenement in Bangkok op zijn naam schreef. Vorig jaar verloor Raonic in Tokyo in de finale van een andere thuisfavoriet, Kei Nishikori (4).