[PL] Opleving Newcastle komt te laat

Newcastle United heeft maandag in de Premier League een nederlaag geleden bij Everton. In Liverpool werd het 3-2 voor de thuisploeg. De bezoekers, met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis, kwamen met 3-0 achter, maar maakten er uiteindelijk 3-2 van. Een gelijkmaker bleef echter uit.

Everton was op Goodison Park ruimschoots de betere ploeg. Chelsea-huurling Romelu Lukaku drukte dat verschil ook in de score uit. In de vijfde en de 37e minuut scoorde de Belg zelf, tussendoor gaf hij een assist op Ross Barkley. Na de rust maakte Yohan Cabaye de 3-1 waarna Newcastle op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Die goal van Loïc Rémy viel echter te laat. Pas in de 89e minuut werd het 3-2.

Everton doet het deze jaargang uitstekend in de Premier League. Met twaalf punten uit zes duels staan de Toffees vierde. Koploper Arsenal heeft drie punten meer. Nummer twee Liverpool en nummer drie Tottenham Hotspur staan slechts een punt voor. Newcastle staat met zeven punten uit zes wedstrijden drie punten boven de degradatiestreep.