[JL] Volendam toont veerkracht tegen Jong Ajax

FC Volendam heeft maandag een knappe comeback gemaakt in het eerstedivisieduel tegen Jong Ajax. De Wijdbroeken maakten op De Toekomst een 2-0 achterstand ongedaan en wonnen met 3-2. Robert Mühren scoorde twee keer en was zo belangrijk bij de totstandkoming van de eerste thuisnederlaag van Jong Ajax.

Na het bekerduel in de Arena waar Volendam zich knap verweerde, leek Jong Ajax het beter voor elkaar te hebben. De van twee maanden blessureleed terugkerende Joël Veltman opende al na zeven minuten de score. Dejan Meleg verdubbelde de marge nog voor rust.

Na de thee deed Volendam snel iets terug. Mühren, die vorige week in de Arena twee keer trefzeker was, tekende voor de treffer. Damien Menzo, de neef van oud-Ajacied Stanley Menzo, kopte vervolgens de gelijkmaker binnen en Mühren maakte het karwei af. Hij staat inmiddels op elf treffers uit tien wedstrijden.

Daarna kregen beide ploegen rood. Fabian Sporkslede moest namens Jong Ajax als eerste inrukken na een wilde charge waarbij hij zichzelf blesseerde. Volendam-doelman Theo Timmermans hield daarna een bal op de rand van het strafschopgebied tegen en volgens het arbitrale trio was dat hands.

Jong PSV won in een vrijwel leeg Philips Stadion met 2-1 van Jong FC Twente. Florian Jozefzoon zette de thuisploeg op 1-0, maar nog voor rust trok Jari Oosterwijk de stand weer gelijk. Rai Vloet bezorgde PSV na ruim een uur alsnog de zege. Daarmee verlaat jong PSV de laatste plaats in de Eerste Divisie. Met negen punten uit tien duels laat het FC Oss twee punten achter zich.