Nigel de Jong verwacht gretig Ajax

Nigel de Jong denkt dat zijn AC Milan een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat in de Champions League tegen Ajax. De verdedigende middenvelder denkt dat Nederlandse teams 'niets te verliezen hebben' in het kampioenenbal en daardoor kan Ajax het Milan wel eens moeilijk maken. "Ik denk dat het een heel leuke open wedstrijd wordt. We moeten honderd procent gefocust zijn."

Milan is nog niet in topvorm, weet De Jong. "We zijn nog zoekende. De laatste weken hebben we veel blessures. We hebben ook nog een jong elftal dus zoeken we nog naar onze eigen speelstijl." Het aantal jonge spelers bij Milan doet enigszins denken aan Ajax. De Jong ziet wel een overeenkomst met de vele zelf opgeleide spelers bij de Amsterdammers. "Iedereen weet dat Milan niet meer de power heeft om spelers te kopen als vroeger. Misschien willen ze dat ook wel weer oppakken bij Milan."

Voor oud-Ajacied De Jong is het fijn om terug te keren in de Arena. "Ajax is en blijft nog steeds mijn club. Dat zit ook nog steeds in mijn hart. Ik ben hier natuurlijk opgegroeid", geeft hij aan. "Dus logisch dat het voor mij een speciaal moment is."

Wat ook speciaal is, is De Jongs terugkeer in de voorselectie van het Nederlands elftal. Al wil de 67-voudig international daar eigenlijk geen woorden aan vuil maken. "Ik ben blij, maar dat lijkt me normaal."