Wie Is de Mol? weer in race Gouden Televizier-Ring

Wie Is de Mol? maakt wederom kans op de Gouden Televizier-Ring. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat het programma is genomineerd. Ook Divorce en Flikken Maastricht maken kans op de prijs voor het beste Nederlandse televisieprogramma. Wie Is de Mol? wist de Televizier-Ring, ondanks zes eerdere nominaties, nog nooit te winnen.

"Deze keer gaan we de traditie breken, deze keer gaan we gewoon winnen", reageerde Art Rooijakkers, die Wie is de Mol? presenteert, in RTL Boulevard. "Helemaal top", vindt acteur Waldemar Torenstra, die te zien is in Divorce, de nominatie van de dramaserie. Ook de acteurs van Flikken Maastricht kunnen hun geluk niet op. "Het doet ons niks", grapte Victor Reinier.

Rooijakkers maakt ook individueel kans op een prijs. Samen met Jeroen van Koningsbrugge en Johnny de Mol is hij in de race voor de Zilveren Televizier-Ster bij de mannen. Van Koningsbrugge nam de prijs al twee keer mee naar huis, maar De Mol en Rooijakkers nog nooit. "Ik weet oprecht niet wat ik nu moet zeggen", reageerde Rooijakkers. "Maar wat leuk, ik ben ongelooflijk vereerd."

Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol. Van Dijk ging al vier keer met de prijs aan de haal en De Mol twee keer. Janzen was twee jaar geleden genomineerd, maar zag de award toen naar De Mol gaan. "Jezus, wat cool", zei Chantal Janzen. "Echt een eer. Een nominatie met die twee, dat is fantastisch."

Kees Tol wordt mogelijk uitgeroepen tot talent van het jaar. De presentator moet het in de strijd om de Televizier Talent Award opnemen tegen cabaretier Pieter Derks en acteur Ferry Doedens. Vorig jaar nam Gerard Ekdom de prijs mee naar huis.

In de categorie Gouden Stuiver, voor het beste kinderprogramma, maken Checkpoint, Het Sinterklaasjournaal en Junior Masterchef kans. Die eerste twee programma's waren ook vorig jaar genomineerd, maar zagen toen Het Klokhuis winnen.

Het gala rond de Gouden Televizier-Ring vindt 18 oktober plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De prijzenshow wordt aan elkaar gepraat door Kim-Lian van der Meij. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar The Voice of Holland.