'Niemand durft aan Clinton-docu mee te werken'

De Amerikaanse zender CNN ziet af van een documentaire over het leven van de voormalige Democratische minister Hillary Clinton. Regisseur Charles Ferguson gooide de handdoek in de ring omdat zijn potentiële bronnen te veel onder druk zouden zijn gezet door zowel de Democraten als de Republikeinen. CNN is niet op zoek naar een vervanger, schrijft het Amerikaanse film tijdschrift Variety.

"Als ik mensen voor interviews wilde benaderen, merkte ik dat niemand, en ik bedoel echt niemand, me wilde helpen bij het maken van deze film", schrijft Ferguson, onder meer bekend van de documentaire Inside Job, op zijn blog. "De Democraten niet, de Republikeinen niet, en mensen die met de Clintons werken, toegang tot hen willen of die ooit onder een eventuele president Hillary Clinton willen werken al helemaal niet."

Vorige maand dreigde het Republikeins Nationaal Comité (RNC) al met een boycot van CNN en NBC, dat werkt aan een speelfilm over Hillary Clinton. De zenders zouden niet aanwezig mogen zijn bij Republikeinse partijcongressen en debatten als de film toch gemaakt zou worden. Het RNC noemde beide projecten 'lange reclamespots' voor Clinton, over wie al tijden wordt gezegd dat ze zich kandidaat wil stellen voor het Amerikaanse presidentschap.


CNN blaast documentaire Hillary Clinton af (Foto: Novum)