Tot twee keer toe politieauto's geramd in Limburg

In Limburg zijn in nog geen 24 uur tijd tweemaal politieauto's geramd. Een 31-jarige Rotterdammer kon zaterdagnacht bij Stein op de grens met België worden aangehouden. Een Belgische automobilist wist zaterdagavond na het rammen van een politiewagen aanvankelijk wel over de grens te vluchten.

De Rotterdammer ging er in de nacht vandoor toen politieagenten hem bij een patrouille tussen Landgraaf en Heerlen wilden controleren. Op de snelweg A76 wilde de politie hem insluiten. De man reed meerdere keren naar de politiewagens toe en raakte ze daarbij. Vlak voor de grens bij Stein belandde de auto van de man in de berm. Niemand raakte gewond. Het voertuig is in beslag genomen.

De Belgische automobilist onttrok zich bij Stein aan een controle en ging ervandoor over de A2. Hij ramde bij Maastricht een politieauto die de achtervolging had ingezet en wist naar zijn eigen land te ontkomen. Later op de avond werden door de Belgische politie twee personen aangehouden. Waarom hij ervandoor ging is niet bekend.