[Serie A] Kleine zege Milan op Sampdoria

AC Milan heeft zaterdag nipt met 1-0 gewonnen van Sampdoria in de Serie A. Valter Birsa maakte het enige doelpunt in San Siro. De Sloveen scoorde kort na rust op aangeven van Robinho. Bij de Milanezen begon Nigel de Jong in de basis, Urby Emanuelson deed de tweede helft mee.

Door de overwinning werkt Milan zich op naar de negende plaats met acht punten. Dinsdag gaat de ploeg van coach Massimiliano Allegri op bezoek bij Ajax in de Champions League.

Napoli nestelde zich in elk geval voor een dag aan kop van de ranglijst. De Napolitanen waren Genoa de baas met 2-0. Goran Pandev was met twee treffers de grote man. De aanvaller uit Macedonië maakte beide goals voor rust. Napoli pakte in zes duels zestien punten.