Atletico wint op bezoek bij Real Madrid

Atlético Madrid heeft de stadsderby tegen Real Madrid zaterdag met 1-0 gewonnen. In Santiago Bernabéu werd Diego Costa met een vroeg doelpunt matchwinner. Atlético blijft zonder puntverlies in de Spaanse competitie en gaat samen met FC Barcelona aan kop.

De laatste keer dat Real en Atletico elkaar troffen in Santiago Bernabéu zegevierde Atlético eveneens. In mei veroverde de club, die in 1996 voor het laatst kampioen werd, daar in een heetgebakerd duel de Spaanse beker. In de competitie won Atlético in 1999 voor het laatst op bezoek bij de rivaal.

Atlético kwam zaterdag al na elf minuten op voorsprong. Na een fraaie steekpass van Koke bleef Costa rustig voor doelman Diego Lopez: 1-0. Koke zorgde tien minuten voor tijd bijna voor de 2-0, maar de Spanjaard raakte de lat. Na een klein slotoffensief van Real floot de scheidsrechter voor het einde.

Oud-Ajacied Toby Alderweireld bleef de hele wedstrijd op de bank zitten bij Atlético. Recordaankoop Gareth Bale maakte na rust zijn rentree bij Real nadat hij ruim een week was uitgeschakeld met een blessure.