[Bundesliga] Müller helpt Bayern aan nipte zege op Wolfsburg

Bayern München heeft zaterdag een kleine overwinning op VfL Wolfsburg geboekt in de Bundesliga. De ploeg van trainer Pep Guardiola won in eigen huis met 1-0 door een doelpunt van Thomas Müller. De Duitse international brak in de 63e minuut de ban op aangeven van Franck Ribéry. Arjen Robben was kort daarvoor gewisseld.

De Rekordmeister deelt de koppositie nog altijd met Borussia Dortmund, dat overtuigend afrekende met SC Freiburg. In het Westfalenstadion waren de Schwartzgelben met 5-0 te sterk voor de nummer voorlaatst. Marco Reus opende de score in de 35e minuut en na een rode kaart voor Fallou Diagne sloeg hij op slag van rust uit een strafschop nogmaals toe.

Na de pauze was Robert Lewandowski de grote man bij de thuisploeg. De Pool tekende voor de derde en vierde treffer, waarna het slotakkoord voor zijn landgenoot Jakub Blaszczykowski was. Zowel Bayern als Dortmund heeft nu negentien punten, maar het doelsaldo van het team van coach Jürgen Klopp is aanzienlijk beter.

Bayer Leverkusen blijft in het spoor van de lijstaanvoerders dankzij een 2-0 zege op Hannover 96. Simon Rolfes en Sydney Sam scoorden voor Leverkusen, dat een punt minder heeft dan de nummer één en twee.

Schalke 04 kwam bij Hoffenheim met 3-1 voor, maar speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk. Kevin-Prince Boateng en Joel Matip zetten Schalke binnen dertien minuten op een comfortabele voorsprong, maar niet veel later zorgde Anthony Modeste voor de aansluitingstreffer.

Via Marco Höger namen de bezoekers nog voor rust opnieuw een ruime afstand. Dat bleek door een benutte strafschop van Roberto Firmino en een goal van David Abraham echter niet voldoende. Schalke blijft steken op de twaalfde plaats, terwijl Hoffenheim achtste staat.

Hertha BSC was voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor FSV Mainz 05. Nicolai Müller bracht de bezoekers nog wel aan de leiding. Door Sami Allagui (2x) en Änis Ben-Hatira bleven de punten toch in Berlijn.