Efteling: 'beter lezen' met taalfouten

Pretpark de Efteling in Kaatsheuvel organiseert vier speciale weken vol taalactiviteiten om kinderen spelenderwijs met taal om te laten gaan. Jammer genoeg staat het bijbehorende boekje dat iedereen bij de ingang krijgt vol met taalfouten, aldus Omroep Brabant.

In het boekje staan diverse fouten in meervoudsvormen. Ook staan er spaties en hoofdletters op plekken waar deze niet thuishoren. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een 'mini sprookje', dat toch echt een 'minisprookje' moet zijn.

De weken worden door het park georganiseerd in samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven. Zo willen beide partijen laaggeletterdheid in Nederland onder de aandacht brengen. De stichting reageert op de fouten met de mededeling dat 'boekjes nooit helemaal foutloos kunnen zijn'. Koen Sanders van de Efteling vindt de foutjes 'uitermate vervelend'. "Het is een samenwerking, sommige teksten komen van de stichting en sommige van de Efteling. Dit is uiteraard niet de doelstelling van de activiteiten die we organiseren."

De activiteiten in het park begonnen op 9 september en duren nog tot 6 oktober. Omdat de weken bijna voorbij zijn, worden er geen verbeterde boekjes gedrukt.