Marco Borsato wil op visite bij publiek

Marco Borsato is niet van plan stadionconcerten te geven aansluitend op de lancering van zijn nieuwe plaat. "Die massaliteit of grootschaligheid past niet bij wie ik nu ben", zegt de zanger in het AD. De cd van Borsato verschijnt in november.

"Ik wil, op dit punt in mijn carrière, geen 'koning' meer zijn die zijn 'volk' naar één plek trekt", legt Borsato uit. In plaats daarvan overweegt de 46-jarige zanger met zijn band door het land te gaan trekken. "Op visite bij mijn publiek in plaats van andersom", mijmert hij. "Mensen zien, aanraken, knuffelen, genieten van ieder kuchje in de zaal. Weer persoonlijk ervaren hoe er in de spiegel wordt gegeken die John en ik de mensen voorhouden."

De nieuwe plaat van Borsato, die wederom samenwerkte met zijn vaste liedjesschrijver John Ewbank, is naar eigen zeggen vrolijker dan vorige albums. "Een positief album, dat qua sfeer naadloos aansluit op hoe ik me nu voel: een gelukkig man. Maar er staan natuurlijk ook nummers op waarvan de luisteraar een flinke emotionele duw krijgt."

De zanger, die drie jaar geleden zijn laatste cd uitbracht, zegt nu al last te hebben van een 'leuk soort spanning'. "Vroeger kon ik doodziek zijn van slechte recencies, bijna verlamd raken van de zenuwen. Dat heb ik niet meer. Kritiek raakt me nog wel, maar brengt me niet meer uit balans."