Krajicek wint dubbeltoernooi in Clermont-Ferrand

Michaëlla Krajicek heeft het dubbeltoernooi in Clermont-Ferrand op haar naam geschreven. Samen met de Poolse Marta Domachowska versloeg ze in de finale van het ITF-toernooi Margarita Gasparyan en Alyona Sotnikova door de beslissende tiebreak met 10-8 te winnen. Het is voor Krajicek de derde dubbeltitel van het jaar.

De eerste set hadden Krajicek en haar partner nog met 5-7 verloren, waarna ze de tweede set met 6-4 wonnen en in de derde set een tiebreak afdwongen. In het enkelspel verging het de Nederlandse minder goed. De als tweede geplaatste Française Claire Feuerstein was haar met 7-6 (3), 6-7 (3) en 6-4 de baas in de kwartfinale.

Arantxa Rus werd uitgeschakeld in de halve finale in Sevilla. De als zevende geplaatste Florencia Molinero versloeg de Monsterse (4) met 7-5 en 6-2.

Robin Haase kwam op het ATP-toernooi in Beijing niet verder dan de eerste kwalificatieronde. De als tweede geplaatste Nederlander verloor met 2-6, 6-4 en 6-0 van Somdev Devvarman. De tennisser uit India was afgelopen maandag in Kuala Lumpur al te sterk voor Haase's landgenoot Jean-Julien Rojer.