FIFA 14 stoot GTA V van de troon

Het voetbalspel FIFA 14 heeft Grand Theft Auto 5 na een week van de eerste plaats gegooid. De nieuwste versie in de FIFA-reeks is sinds vrijdag verkrijgbaar, maar werd veelvuldig verkocht in de voorverkoop. Het spel staat meteen vier keer in de top tien. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Grand Theft Auto en FIFA behoren tot de grootste gamereeksen ter wereld. Van spellen in elk van de twee series zijn sinds de jaren negentig meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. Samen met het schietspel Call of Duty: Ghosts behoren FIFA 14 en GTA V tot de grote hits van dit kalenderjaar.

De FIFA-reeks groeide de afgelopen drie jaar uit tot het meest succesvolle sportspel van uitgever Electronic Arts. Vorig jaar ging FIFA 13 in vijf dagen tijd 7,4 miljoen keer over de toonbank, terwijl het in mei bijna vijftien miljoen op de teller had staan.

Daarnaast was Grand Theft Auto V van Rockstar Games in de afgelopen twee weken groot nieuws. Het spel leverde in drie dagen tijd een miljard dollar op. Naar verluidt zijn meer dan vijftien miljoen exemplaren van de actiegame verkocht. Dinsdag komt het bedrijf met een update waardoor het spel ook online te spelen zal zijn.

De volledige verkooptoptien van week 39 ziet er als volgt uit:

01. FIFA 14 (Playstation 3)
02. Grand Theft Auto 5 (Playstation 3)
03. FIFA 14 (Xbox 360)
04. Grand Theft Auto 5 (Xbox 360)
05. Pro Evolution Soccer 2014 (Playstation 3)
06. FIFA 14 (pc)
07. Skylanders Giants (Nintendo Wii)
08. FIFA 14 (Nintendo Wii)
09. Disney Infinity (Nintendo Wii)
10. Diablo 3 (Playstation 3)


FIFA 14 stoot Grand Theft Auto 5 van de troon