Google verbetert zoekmachine

De internetzoekmachine van Google kan dankzij een update beter antwoord geven op complexere vragen. Het Amerikaanse techbedrijf heeft de update, genaamd Hummingbird, een maand geleden in stilte doorgevoerd. Dat heeft Google donderdagavond bekendgemaakt.

Dankzij de update kan de zoekmachine beter antwoord geven op langere vragen. Volgens Google maakt de zoekmachine bij het analyseren van de vraag onderscheid tussen concepten, woorden en de relaties tussen dit alles. Het systeem zou de essentie van een vraag beter begrijpen.

De zoekmachine van Google 'beantwoordt' al een tijdje simpele vragen. Verder wordt voor een antwoord dat te maken heeft met reizen automatisch verwezen naar Google Maps. En bij vragen over de waarde van munteenheden worden die direct weergegeven.

Google noemt Hummingbird zijn ingrijpendste aanpassing aan de zoekmachine in drie jaar. Toen zorgde de Caffeine-update voor een dynamische indexering van afbeeldingen, video's en teksten. Hierdoor worden vaker en sneller nieuwe artikelen, pagina's en websites gevonden.