Bende dwong jongeren tot afsluiten telefoonabonnement

De politie heeft de afgelopen weken zes mannen aangehouden die jonge kwetsbare slachtoffers zouden hebben gedwongen tot het afsluiten van telefoonabonnementen. Er zou onder meer met wapens zijn gedreigd, meldt de politie donderdag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot 33 jaar, afkomstig uit Etten-Leur, Breda en Rotterdam.

De mannen zouden tussen januari en augustus van dit jaar minstens acht slachtoffers hebben gedwongen tot het afsluiten van een abonnement. De jongeren werden daarbij geïntimideerd en de verdachten gingen mee de winkel in om er op toe te zien dat daadwerkelijk een abonnement werd afgesloten. De gloednieuwe telefoons die ze bij het abonnement kregen, moesten de slachtoffers vervolgens direct inleveren.

Twee van de zes mannen werden eerder deze week aangehouden in Breda. Een 19-jarige man uit Ulvenhout is donderdag voorgeleid en blijft langer vast. Een 33-jarige man uit Etten-Leur en een 18-jarige medeverdachte uit Breda zitten sinds augustus vast. Een 18-jarige man uit Breda wordt vrijdag voorgeleid.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de mannen van mensenhandel omdat zij de slachtoffers financieel uitbuitten.