GTA V zorgt voor verkoopstijging oudere GTA-spellen

De aandacht rond Grand Theft Auto V zorgt ook voor een verkoopstijging bij oudere spellen uit de serie. Dat heeft uitgever Rockstar Games aangegeven tegenover Novum Nieuws. "Het gaat om een stijging van vijftig tot wel honderd procent", zei een woordvoerder. Welke spellen uit de reeks de grootste verkoopstijging hebben liet het bedrijf niet weten.

De verkoopstijging werd volgens de uitgever enkele maanden geleden ingezet. Het valt dus niet zo zeer samen met de lancering van GTA V maar met de promotiecampagne van het spel.

Niet alleen Grand Theft Auto voor spelcomputers en de pc verkoopt goed. Ook tablets- en smartphone-bezitters kopen spellen uit de reeks. Rockstar's gratis app iFruit, die verbonden kan worden met Grand Theft Auto V, is op dit moment de populairste gratis app voor de iPhone. Dat blijkt uit gegevens van Apple.

Daarnaast staat Grand Theft Auto 3 voor de iPad achtste en Grand Theft Auto: Vice City tiende in de verkooptoptien voor de iPad. De versies voor de iPhone vallen net buiten de top tien. Grand Theft Auto: Chinatown Wars, de enige versie in de reeks die nooit op de pc is verschenen, geniet weinig populariteit. Die game staat 165e in de verkooplijst voor de iPhone.

Het is niet bekend hoe veel geld Rockstar Games verdient dankzij de stijging in de verkoop van oudere GTA-spellen. De uitgever zette in de eerste drie dagen meer dan een miljard dollar om met de verkoop van Grand Theft Auto V.


GTA 5 zorgt voor verkoopstijging oudere GTA-spellen