Dodental aardbeving Pakistan fors gestegen

Het dodental als gevolg van de zware aardbeving die dinsdag het zuidwesten van Pakistan trof is opgelopen tot 285. Dat hebben de Pakistaanse autoriteiten woensdag gezegd. Zeker 373 mensen raakten gewond en duizenden mensen zijn dakloos geraakt.

De aardbeving met een kracht van 7,7 trof het afgelegen district Awaran in de provincie Baluchistan. De beving werd tot in de Indiase hoofdstad New Delhi gevoeld, zo'n 1200 kilometer verderop.

Reddingswerkers zijn nog altijd bezig om duizenden mensen te helpen die gewond zijn geraakt of wier huizen zijn ingestort na het natuurgeweld. De hulpverlening wordt echter gehinderd door het gebrek aan infrastructuur en door het feit dat het rampgebied erg afgelegen ligt. "We hebben veel moeite de getroffen gebieden te bereiken", zei Jan Mohammad Bulaidi, woordvoerder van de provinciale autoriteiten. "We hebben meer tenten nodig, meer medicijnen en meer voedsel." Het Pakistaanse leger heeft militairen en helikopters naar Awaran gestuurd. Ook zijn er artsen onderweg en worden er voedsel en zo'n duizend tenten naar het gebied gebracht.

De Verenigde Naties staan in nauw contact met de Pakistaanse regering en hebben hulp aangeboden.

In de streek doen zich vaker aardbevingen voor. In april was er een aardbeving met een kracht van 7,8 in het grensgebied met Iran. In Pakistan kwamen toen zeker 35 mensen om het leven.