Nokia lanceert Lumia 1020

Nokia heeft vandaag de Lumia 1020 gelanceerd in Nederland. Het toestel blinkt uit door zijn 41-megapixelcamera. De adviesprijs van het toestel is 699,- euro, maar daar krijg je in tegenstelling tot de iPhone 5s wel een cover bij om draadloos te kunnen opladen.

De Lumia 1020 werd vandaag in Amsterdam geïntroduceerd. Het toestel wordt vandaag nog verzonden naar de grote telefoonboeren en is vanaf morgen te koop in de winkels. De telefoon is beschikbaar in de kleuren wit, geel en zwart. De bijgeleverde cover om het draadloos opladen mogelijk te maken is alleen in het zwart verkrijgbaar.

Het toestel valt op door zijn 41-megapixelcamera. Deze gigantische hoeveelheid pixels zorgt ervoor dat foto’s minder ruis bevatten, waardoor het inzoomen op foto’s mooier zal zijn. Met deze techniek is het volgens Nokia mogelijk om foto’s in foto’s te nemen. Mocht een foto worden geupload naar social media zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter, dan zal deze gedownsampled worden naar 5-megapixel. Dit om de servers van Facebook niet te overladen met hele grote babyfoto’s en ander voedsel. De sensor maakt gebruik van een optische beeldstabilisator en een mechanische shutter. Dit is een primeur in mobiele telefoonland. Verder kunnen de ingebouwde drie microfoons geluid opnemen tot aan 140 decibel, waardoor hard geluid, bijvoorbeeld bij concerten, natuurgetrouw kan worden opgenomen.

De korte hands-on was zelfs te snel voor het oog van Hans Kazan. Mochten we een exemplaar bemachtigen om eens langer mee te spelen dan kun je natuurlijk een review verwachten.

Nokia 1020