Vijftien miljoen gamers spelen GTA V

De actiegame Grand Theft Auto V is wereldwijd meer dan vijftien miljoen keer verkocht. Dat zei analist Doug Creutz van onderzoeksbureau Cowen & Co tegen gametijdschrift Computer and Video Games. Hij verwacht dat de actiegame volgend jaar meer dan 25 miljoen keer verkocht zal zijn. Hiermee gaat de game zijn voorganger voorbij.

Grand Theft Auto IV is sinds 2008 meer dan 24 miljoen keer verkocht. Topman Strauss Zelnick van Take-Two gaf in augustus aan het logisch te vinden wanneer GTA V meer verkoopt dan zijn voorganger, omdat meer mensen nu een spelcomputer hebben dan vijf jaar geleden. Zelnick gaf echter niet aan dat dit binnen een jaar moest gebeuren.

Begin deze maand schreef de Schotse krant The Scotsman dat gamebedrijf Rockstar Games, een dochteronderneming van Take-Two, 202 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de actiegame. Vorige week vrijdag maakte Take-Two Interactive bekend dat het spel in drie dagen tijd voor 740,9 miljoen euro omzet had gezorgd.

Creutz verwacht echter dat de verkoop van de actiegame snel zal afnemen. Veel gamers zouden hun geld stoppen in een nieuwe spelcomputer. In november komen de PlayStation 4 en Xbox One in veel landen op de markt. Nederlandse gamers krijgen wel de PS4, maar moeten tot volgend jaar wachten op de nieuwe Xbox.

Ondertussen maakt Rockstar Games zich op voor de volgende Grand Theft Auto-lancering. Dinsdag wordt Grand Theft Auto Online via een gratis update aan het spel toegevoegd. Volgens verschillende gamewebsites kunnen gamers tegen betaling virtueel geld kopen om in de online versie van het spel uit te geven aan een mooiere auto en een luxere woning. Dit is niet bevestigd door Rockstar Games.


'Vijftien miljoen gamers spelen GTA V'