FOK!filmtip van de dag: Black Butterflies (2011)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Black Butterflies

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een fraaie Nederlandse film van Paula van der Oest. Op Nederland 2 is vanavond om 23.00 uur de film Black Butterflies te zien. In de film uit 2011 zien we de lotgevallen van Ingrid Jonker (Carice van Houten), de dochter van Abraham Jonker (Rutger Hauer), een rechtse politicus van de Nationale Partij van Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Als Ingrid dan ook nog een relatie begint met de vrijgevochten schrijver Jack Cope (Liam Cunningham) is het hek al helemaal van de dam.

Black Butterflies 1

Black Butterflies is een zeer geslaagde film van Paula van der Oest, waarin poëzie een grote rol speelt. Rutger Hauer zou na het verschijnen van de film in interviews erkennen dat dit één van de zwaarste rollen uit zijn rijke loopbaan was. De wetenschap dat de monsterlijke vader van de Zuid-Afrikaanse dichteres en schrijfster werkelijk heeft bestaan deed de ervaren acteur meermalen gruwen. Om vast in de stemming te komen staat hieronder een gedicht van Ingrid Jonker, voorgedragen door Nelson Mandela.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!