[League Cup] City in League Cup veel te sterk voor Wigan

Tottenham Hotspur mag door naar de volgende ronde van de League Cup. De Londense club was een stuk sterker dan Aston Villa. Nacer Chadli maakte zijn eerste voor de Spurs: 4-0. Aston Villa wist dat het een lastige avond tegemoet ging. De club uit Birmingham moest sterspeler Christian Benteke missen in het bekerduel met Tottenham. Op Villa Park waren het dan ook de bezoekers die fel startten en de wedstrijd domineerden.

Villa verdedigde en Tottenham probeerde een gaatje te vinden. Dat lukte pas vlak voor rust toen Jeremain Defoe ontsnapte aan de verdedigende muur van de thuisploeg. De Engelse spits zette de Spurs op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft liep Tottenham uit. Twee minuten na het fluitsignaal was het Paulinho die de tweede treffer voor zijn rekening nam: 2-0. Pas tegen het einde van de wedstrijd werd de score echt ondragelijk gemaakt. Via Nacer Chadli (85') en wederom Defoe (94') werd de eindstand bepaald: 0-4

Chelsea had aan twee doelpunten genoeg om zich te verzekeren van de volgende ronde van de League Cup. Op bezoek bij Swindon Town waren het Fernando Torres (29') en Ramires (35') die de treffers voor hun rekening namen: 0-2. Een smet op de zege was het uitvallen van Marco van Ginkel. Het talent moest afhaken met een op het oog nare knieblessure. De komende dagen zal blijken hoe lang de Nederlandse middenvelder uit de roulatie is.

Hull City had lang nodig om afstand te nemen van Huddersfield Town. In het eigen Kingston Communications Stadium kwam de ploeg pas in de 59' minuut tot scoren. Nick Proschwitz was de matchwinner bij de Premier League-club.

Manchester City heeft Wigan Athletic op een forse bekernederlaag getrakteerd. In het Etihad Stadium waren de Citizens veel te sterk voor Wigan Athletic (5-0).

De League Cup is een toernooi in Engeland waar grote clubs nogal eens struikelen over een op het eerste oog onbeduidend obstakel. Het was Wigan niet gegeven, dinsdag in Manchester. De eerste helft plus een beetje mocht de Championshipclub nog hopen op een stuntje, maar daarna was het over.

Edin Dzeko, die net als veel andere bankzitters in de League Cup eens een basisplek kreeg toebedeeld opende na ruim een halfuur de score. Hij rondde fijn af na een goede voorzet van de Braziliaan Fernandinho. Tegen het einde van het eerste uur, verdubbelde Stevan Jovetic de score, met een weinig bijzondere goal: de Serviër benutte de rebound nadat zijn eerste schot geen doel trof.

De vrije trap van Yaya Touré, die voor City tegenwoordig ook zo ongeveer elke week scoort, was wel de moeite waard om enkele keren terug te kijken. Jovetic maakte acht minuten voor het einde, wederom van dichtbij, 4-0. Het slotakkoord was voor de ingevallen Jesús Navas, die op aangeven van landgenoot Álvaro Negredo zijn eerste goal voor Manchester City maakte (5-0).

Sunderland kon dinsdagavond de laatste plek in de Premier League even vergeten. De Black Cats bereikten de volgende ronde van de League Cup dankzij een 2-0 zege op Peterborough United. Emmanuele Giaccherini en Valentin Robergo verzorgden de goals.

Ook Southampton won met 2-0. Nederlander Jos Hooiveld maakte de tweede. Gastón Ramírez had al binnen een kwartier de score geopend. West Ham United kwam met de schrik vrij tegen Cardiff City. Ravel Morrison en Matt Jarvis hadden de Hammers op een ogenschijnlijk veilige 2-0 gezet, maar via Craig Noone en Peter Odemwingie kwamen de Welshmen terug in de wedstrijd. Ricardo Vaz Té bezorgde West Ham drie minuten voor het einde alsnog de bekerzege.

Uitslagen

Fulham FC 2-1 Everton FC
Aston Villa 0-4 Tottenham
Burnley FC 2-1 Nottingham F.
Hull City 1-0 Huddersfield
Leicester City 2-1 Derby County
Manchester City 5-0 Wigan Athletic
Southampton 2-0 Bristol City
Sunderland 2-0 Peterborough
Swindon Town 0-2 Chelsea FC
Watford FC 2-3* Norwich City
West Ham 3-2 Cardiff City

* = na verlenging