Maximaal zestien spelers in Grand Theft Auto Online

De actiegame Grand Theft Auto V is met maximaal zestien spelers tegelijk online te spelen. Dat benadrukte uitgever Rockstar Games maandagnacht nadat was gesuggereerd dat het er 32 zouden zijn. Grand Theft Auto Online is volgende dinsdag te downloaden als update.

Grand Theft Auto V is op dit moment alleen verkrijgbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De computercode op basis waarvan het aantal van 32 werd genoemd, zou echter betrekking kunnen hebben op bijvoorbeeld een pc-versie. Die versie is echter nooit aangekondigd.

De actiegame werd vorige week dinsdag uitgegeven en bracht wereldwijd binnen drie dagen meer dan een miljard dollar op. Grand Theft Auto V is het eerste entertainmentproduct dat binnen zo'n korte tijd zo veel geld oplevert.

Dinsdag komt Rockstar Games met een update waarin Grand Theft Auto Online wordt vrijgegeven. In deze online versie van de actiegame kunnen gamers met of tegen elkaar spelen. Zo kan tegen elkaar worden geracet of kunnen gamers samen banken beroven in het spel.


Maximaal zestien spelers in GTA online