Bruidspaar krijgt 315 bierkratten

Een pasgetrouwd stel uit het Vlaamse Berlaar kreeg onlangs een aangename verrassing. De complete voorgevel van hun huis werd versperd door maar liefst 315 bierkratten. Helaas voor hen zat er geen druppel Jupiler meer in de flesjes.

Sofie Verret en Gerry Dumortier hadden wel een verrassing verwacht bij thuiskomst van hun huwelijksfeest, maar deze grap sloeg alles.  "Dat is de traditie in onze vriendengroep. Maar we hadden niet verwacht dat het zo zou opvallen", verklaren ze. "Alle bakken waren onderling bevestigd met strips. Toen we thuiskwamen, hebben we wat kratten opzij kunnen trekken om binnen te komen."

Er waren maar liefst 315 kratten op elkaar gestapeld, goed voor 7560 lege bierflesjes. De flesjes waren echter uit de kratjes gehaald en verspreid in de tuin van het jonge stel. "Ze hebben er de twee eerste letters van onze voornaam mee gevormd en een groot hart mee getekend."

Gelukkig kreeg het stel hulp van vrienden bij het opruimen, dus de grap beschouwen ze als geslaagd. Daarnaast mag het kersverse echtpaar het lege goed houden. Dankzij het statiegeld kunnen ze zich een mooi huwelijkscadeau veroorloven.