Studentes zonder slipje gefilmd door prof

De politie van Gainesville heeft Don A. Samuelson opgepakt wegens voyeurisme. De professor aan de Universiteit van Florida heeft de intieme delen van diverse studentes gefilmd met een verborgen camera. De beste man wilde zo bewijzen dat de studentes geen slipje droegen, zo beweert de prof zelf.

De 65-jarige professor in de dierengeneeskunde heeft tussen april en augustus zeker drie studentes gefilmd met een camerapen. Zo filmde hij de dijen en voorgevels van de jongedames. Op 30 augustus werd hij echter betrapt toen hij een studente onder haar rokje tussen haar dijen filmde.

De politie heeft inmiddels de camerapen in beslag genomen. Ook een USB-stick met daarop diverse foto's van vrouwen in zijn laboratorium zijn geconfisqueerd. Samuelson heeft bekend dat de camerapen van hem is, maar dat hij slechts bewijzen verzamelde tegen studentes die geen ondergoed droegen in zijn klas.

Casey Siljestrom, die vorig jaar colleges volgde bij de bewuste professor, is geschokt door het voorval. "We vonden hem altijd een aardige man", vertelt de 23-jarige studente. "Hij was zelfs wat saai, en kwam nooit bedreigend over. Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld bij hem."

De beste man is vrijdag gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten. Aan rechercheurs de zware taak om vele foto's van sliploze studentes te onderzoeken.