DSW verlaagt jaarpremie naar 1140 euro

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de premie die klanten per maand moeten betalen volgend jaar naar 95 euro. De jaarpremie komt hierdoor uit op 1140 euro, meldt de verzekeraar die vaker als eerste de premie bekend maakt woensdag.

Vorige week verlaagde de verzekeraar de premie tussentijds. De laatste drie maanden van dit jaar betalen klanten hierdoor 98,50 euro in plaats van 102,50 euro, waardoor de jaarpremie uitkomt op 1218 euro. Volgend jaar ligt de jaarpremie dus 78 euro lager. Dat verschil kan groter worden als de premie opnieuw tussentijds wordt verlaagd.

"Dit zet de deur open voor een prijzenslag zoals in de supermarkten.", concludeert directeur Peter Ruys van Zorgkiezer. "Vorig jaar waren er geluiden dat de premie omhoog zou gaan, maar toen DSW als eerste de premie verlaagde zijn ook de andere verzekeraars omlaag gegaan."

Voor komend jaar hield het ministerie van Volksgezondheid rekening met een verlaging van de premie met 24 euro. "Nu wordt de lat wel heel erg laag gezet, ik verwacht dat andere verzekeraars hierin mee gaan", zegt Ruys. Dat de premies worden verlaagd, komt volgens hem doordat het aantal overstappers gestaag toeneemt. "Vorig jaar nam het percentage toe van ruim zes naar ruim zeven procent. Dit jaar zal dat rond de acht of negen procent liggen. Dat hebben de verzekeraars ook in hun achterhoofd."