Clintons geschokt door dood Nederlandse in Kenia

Bill en Hilary Clinton hebben maandag hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van de Nederlandse vrouw die afgelopen weekeinde omkwam bij de aanval op een winkelcentrum in Kenia. In een persverklaring laten ze weten 'geschokt' en 'bedroefd' te zijn. De vrouw, de 33-jarige Elif Yavuz, was werkzaam voor de Clinton Foundation.

Yavuz wijdde een groot deel van haar leven aan het helpen van anderen en met name mensen in ontwikkelingslanden die lijden aan hiv en aids, zo staat in de verklaring. Yavuz was behalve voor de Clinton Foundation ook actief voor de Bill & Melinda Gates Foundation.

"Elif was briljant, toegewijd en bijzonder geliefd bij haar collega's, die haar enorm gaan missen. Namens de hele Clinton Foundation brengen wij onze oprechte deelneming over aan Elifs familie en vrienden over de hele wereld."

Strijders van de Somalische terreurbeweging Al-Shabab vielen zaterdag een chique winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi aan. Zeker 62 mensen vonden de dood. Behalve Yavuz kwam ook haar Australische partner om het leven bij de aanslag. Yavuz was tevens hoogzwanger.