Hamilton hekelt boegeroep naar Vettel

Lewis Hamilton heeft zijn afschuw uitgesproken over het boegeroep van de autosportfans bij de Grand Prix van Singapore. Zij hoonden bij de huldigingsceremonie de Duitse winnaar Sebastian Vettel weg. "Uitjouwen is zo negatief, vooral als iemand zo hard heeft gewerkt voor zijn succes", zei de Britse formule 1-coureur van Mercedes maandag tegen de BBC. "Vettel is op weg naar zijn vierde wereldtitel, hij verdient juist alle lof. Dit boe roepen hoort niet."

Vettels teambaas bij Red Bull, Christian Horner, veroordeelde eveneens het gedrag van de fans. "Het is niet sportief. Die jongen had een ongelooflijke race gereden. Natuurlijk zei hij dat het hem niet raakte, maar Sebastian is ook maar een mens."

Vettel zelf wuifde het gejoel op het podium al weg. Het waren voornamelijk fans van Ferrari, die wederom moesten toezien dat hun idool Fernando Alonso de Duitser niet kon bijhouden. "Ze zijn zeker op rondreis", grapte Vettel, die bij zijn vorige overwinning in Monza ook al werd uitgejouwd door de fans van Ferrari.

Hamilton hekelt boegeroep naar Vettel
Hamilton hekelt boegeroep naar Vettel (Foto: ANP)