The Voice wint Primetime Emmy Award

The Voice heeft zondagavond een Primetime Emmy Award in de wacht gesleept. De Amerikaanse versie van The Voice of Holland won de prestigieuze tv-prijs in de categorie beste reality- en competitieprogramma. John de Mol, bedenker van de talentenjacht, was aanwezig bij de uitreiking in het Nokia Theatre in Los Angeles.

Producent Mark Burnett sprak namens het team van The Voice, dat inclusief De Mol op het podium verscheen. Hij dankte de Nederlander voor 'het geweldige format'. De Mol dankte achter de schermen op zijn beurt de mensen die dag en nacht met hem aan het programma hebben gewerkt. "En ik ga mijn vader in Holland bellen", vervolgde hij. "Ook al is het daar nu midden in de nacht."

Een woordvoerder van zijn productiehuis Talpa laat weten dat De Mol 'totaal overdonderd' is door de winst. "Hij had het dan ook niet verwacht."

The Voice viel een week geleden ook in de prijzen bij de uitreiking van de Creative Arts Emmy Awards, een ceremonie waarin de kleinere categorieën aan bod komen. De talentenjacht won toen in de categorie lichtontwerp en -regie.


John de Mol, je wordt bedankt.