Regisseur gevonden voor remake Trollhunter

De Britse filmmaker Neil Marshall gaat een Engelstalige remake maken van de Noorse horrorfilm Trolljegeren van André Øvredal. Marshall maakte eerder naam met succesvolle horrorfilms als Dog Soldiers en The Descent.

Het scenario voor de remake is geschreven door Marc Haimes. Via de website van Deadline vernemen we dat Chris Columbus de film zal produceren. Men hoopt begin 2014 aan het filmproject te kunnen beginnen. In hetzelfde artikel op Deadline lezen we ook dat de producers op zoek zijn naar een hoofdrolspeler, die normaliter niet geassocieerd wordt met films in het horror genre.

In André Øvredal's originele film zien we hoe een groep studenten een documentaire maken over een man, waarvan ze denken dat hij een illegale berenjager is. Dan ontdekken ze dat de man voor de overheid werkt en op trollen jaagt.

Het is alweer drie jaar geleden dat Centurion, de laatste film van Marshall tot op heden, in de bioscopen te zien was. Sedert die tijd regisseerde hij een aflevering van Game of Thrones en de pilotaflevering voor de nog te verschijnen piratenserie Black Sails. Ook zal Marshall de finale van het vierde seizoen van Game of Thrones gaan regisseren.

Om vast in de stemming te komen hebben we hieronder de trailer van de originele film voor jullie neergezet.


Do you think Michael Moore gave up after the first try?