Gordon snapt zichzelf niet

Gordon kan er met zijn verstand niet bij dat hij de Dam tot Damloop achter de rug heeft. "Ik heb het gewoon gedaan, ik snap er zelf ook geen reet van", vertelde de zanger zondag vlak na de finish tegen de Amsterdamse stadszender AT5.

Hoewel Gordon de hardloopwedstrijd zwaarder vond dan hij verwachtte, vond hij het waanzinnig om mee te maken. "Ik had een droom en die is uitgekomen", twitterde de zanger zondagmiddag. "Ik heb het gedaan. Wat een ervaring maar wat was het zwaar. Echt respect voor alle lopers."

Ook Beau van Erven Dorens nam deel aan de Dam tot Damloop. Hoewel de presentator riep op blote voeten van Amsterdam naar Zaandam te willen lopen, trok hij toch schoenen aan. "Als je op blote voeten loopt, moet je heel hard trainen. Dan moet je echt weken van tevoren beginnen omdat je eelt op moet bouwen", legde de presentator uit.

Beau had ruim een uur en een kwartier nodig voor de ruim zestien kilometer. Gordon had volgens AT5 'iets' langer nodig, maar hoeveel langer is niet duidelijk. Ook onder anderen Waldemar Torenstra en Sterretje stonden zondag aan de start van de 29e Dam tot Damloop.