PVV'ers roepen om val van kabinet

Honderden aanhangers van de PVV hebben zaterdagmiddag in Den Haag geprotesteerd tegen het kabinet-Rutte 2. PVV-leider Geert Wilders riep onder het motto 'genoeg is genoeg' om de val van het kabinet.

Wilders herhaalde tijdens zijn toespraak op de Koekamp zijn standpunten wat betreft het huidige kabinet. Naar eigen zeggen maakt premier Mark Rutte (VVD) er een puinhoop van. Te veel mensen verliezen volgens hem hun baan, bedrijven vallen om en pensioenen komen in gevaar. Volgens Wilders worden de problemen alleen maar erger naar gelang het kabinet langer blijft zitten.

Demonstranten droegen onder meer spandoeken en ballonnen met teksten als 'weg met het kabinet' en 'Rutte 2 weg ermee'. Naar verluidt waren er duizend tot tweeduizend mensen op de protestactie afgekomen. De politie kan geen exacte cijfers geven.

Tegelijk met de demonstratie van de PVV voerde op het Spuiplein de Anti-Fascistische Actie (AFA) en een groep Roemenen actie. Daar kwamen enkele tientallen mensen op af.

De politie heeft voor zover bekend zeker drie mensen aangehouden rondom de demonstraties. Een persoon kon zich niet legitimeren. De andere twee negeerden een bevel om te vertrekken.