Stevens en Thieme ontvangen Gouden Eeuw Award

Barrie Stevens en Marianne Thieme zijn zaterdag in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Gouden Eeuw Awards. De choreograaf kreeg de prijs van organisatie Bewonder Nederland voor zijn uitzonderlijke verdiensten binnen de Nederlandse tv-wereld. De Partij voor de Dieren-politica kreeg de Michiel de Ruyter Prijs voor haar inzet en betrokkenheid bij het lot van dieren.

Acteur en zanger Leen Jongewaard werd postuum geëerd voor zijn gehele carrière. Zijn Gouden Eeuw Award werd in ontvangst genomen door Stevens, die jarenlang levenspartner was van Jongewaard. Ook actrice Ellen Vogel, zangeres Anneke Grönloh en choreograaf Hans van Manen werden gelauwerd voor hun gehele oeuvre.

Er werden ook Gouden Eeuw Awards uitgereikt aan harpiste Lavinia Meijer, presentatie- en mediadeskundige Pauline van Aken en hotelier Camille Oostwegel. Kunstenares Marte Röling werd onderscheiden met de Rembrandt van Rijn Prijs. De prijzenregen vond plaats in Amsterdam tijdens het jubileum van de Gouden Eeuw Awards, die sinds 2009 worden uitgereikt.