Bram Moszkowicz schrijft trilogie thrillers

Bram Moszkowicz is bezig met een trilogie van thrillers. "Ik ga een thriller schrijven, inderdaad. En dat wordt een drieluik", zegt de voormalige advocaat tegen zakenblad Quote. De titel van het eerste boek wordt Maffiamaat of Maffiamaatje.

De 53-jarige Moszkowicz schrijft de spannende boeken samen met schrijver en goede vriend Leon de Winter. "Het eerste deel doe ik, het tweede deel doet Leon, en het derde doen we samen."

De voormalige advocaat wil nog niet te veel kwijt over het verhaal. "Het is nog in ontwikkeling, dus ik kan u er niet alles over vertellen. Maar de hoofdpersoon is een advocaat die geen advocaat meer mag zijn, verhuist naar het platteland en een juridisch adviseurschap begint."

In hoeverre de spannende boeken autobiografisch zijn, wil Moszkowicz nog niet verklappen. "Laat ik het zo zeggen: er zit van alles in." Moszkowicz sleepte Jort Kelder in 2007 nog voor de rechter omdat Kelder hem een maffiamaatje noemde. Het gerechtshof besloot dat de journalist en presentator Moszkowicz niet meer zo mocht noemen.

De voormalige advocaat was tijdens zijn carrière de raadsman van onder anderen Willem Holleeder, de Surinaamse president Desi Bouterse en bij het spraakmakende proces van Geert Wilders. Moszkowicz werd vorig jaar van het tableau geschrapt, wat betekent dat hij het vak van advocaat nooit meer mag uitoefenen.