FOK!filmtip van de dag: Het Leven Uit Een Dag (2009)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Het Leven Uit Een Dag

De FOK!filmtip van de dag is vandaag een bijzondere Nederlandse film van regisseur Mark de Cloe uit 2009. Op Nederland 2 is vanavond om 23.15 uur de film Het Leven Uit Een Dag te zien. De film speelt zich af in een wereld waar een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad eenmalig is. Er bestaat maar één manier om uit deze wereld vandaan te komen en dat is het plegen van een misdaad waardoor je in de hel komt. Die hel is namelijk de wereld waarin wij leven en waarin herhaling de normaalste zaak van de wereld is. Benny (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) en Gini (Loïs Dols de Jong) worden verliefd op elkaar en hebben seks. Uiteraard willen ze dit vaker doen en besluiten om er voor te zorgen dat ze beiden in de hel terechtkomen.

Het Leven Uit Een Dag 1

Het Leven Uit Een Dag is een voor Nederlandse begrippen best wel behoorlijk experimentele film, gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. Regisseur Mark de Cloe had eerder al naam gemaakt met zijn reeks korte films onder de noemer Boy Meets Girl Stories. Neem daarbij de sterke cast met prachtrollen voor onder meer Tygo Gernandt en Hadewych Minis en je weet dat je naar een heel bijzondere film zit te kijken.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!