Vermiste bewoners Didam omgekomen

De twee personen die donderdagavond werden bedolven onder het puin na een explosie in hun woning in Didam zijn omgekomen. Beide slachtoffers werden na een zoektocht van bijna drie uur teruggevonden. Dat laat de brandweer weten.

De ontploffing deed zich rond 20.00 uur voor in de woning aan De Braak, een straat langs de A12 in een buitengebied in het Gelderse dorp. Na de explosie brak brand uit maar het vuur was snel onder controle. De brandweer ging daarna met behulp van graafmachines op zoek naar de bewoners.

In eerste instantie was niet duidelijk hoeveel mensen er op het moment van de explosie thuis waren. Later bleek dat de twee kinderen van de slachtoffers niet aanwezig waren. De jongens van 17 en 19 jaar waren op een voetbaltraining.

Het puinruimen ging voornamelijk met de hand. Toen dat niet snel genoeg ging werd een tweede graafmachine ingeschakeld om de zwaardere stukken te ondersteunen. "Alles moest heel voorzichtig om geen schade aan te richten aan de mogelijk nog levende bewoners", aldus de woordvoerder.

Van het huis is niets meer over. Het complete pand is door de kracht van de explosie met de grond gelijk gemaakt.

Over de oorzaak is nog niets te zeggen. Een ooggetuige stelt tegenover Omroep Gelderland dat een gastank naast het huis mogelijk iets met de ontploffing te maken heeft gehad. De tank was net donderdagmiddag bijgevuld.