[EL] Uitslag PSV - Ludogorets

PSV is de groepsfase van de Europa League donderdag begonnen met een 2-0 thuisnederlaag tegen Ludogorets. Roman Bezjak opende na een uur de score voor de Bulgaarse kampioen. Brabander Virgil Misidjan besliste het duel dertien minuten later met de 2-0.

Dinamo Zagreb verloor in eigen huis met 2-1 van Chornomorets Odesa, waardoor PSV vanwege een slechter doelsaldo de laatste plek in de groep bezet. De Eindhovenaren maakten vorig seizoen al een slechte beurt in de Europa League. PSV werd toen na drie nederlagen uitgeschakeld in de groepsfase.

Ludogorets werd in Eindhoven al na twee minuten gevaarlijk met een schot van Marcelinho. PSV kwam vervolgens iets beter in zijn spel en was lang de dominante partij, maar wist geen kansen te creëren. Pas in de 42e minuut werd de thuisploeg via een schot van Memphis Depay enigszins gevaarlijk.

Ook in de tweede helft gaf PSV niet thuis. Kort na een gekeerde poging van Adam Maher zette Bezjak Ludogorets op 1-0 na ongelukkig uitverdedigen van Zoet. De doelman kwam uit zijn goal en schoof de bal na een Bulgaarse aanval in de voeten van Bezjak, die de bal behendig over alle PSV'ers in het lege doel schoot.

Dertien minuten later brak voormalig Willem II'er Misidjan het Eindhovense verzet definitief. Hij kreeg in het vijandelijke strafschopgebied alle ruimte om uit te halen en raakte de paal. De 20-jarige Brabander was echter eerder bij de afvallende bal dan een PSV'er en zorgde voor de 2-0.

Nederland kent tot dusver een rampzalig Europees seizoen. FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord wisten allen niet de voorronde van de Europa League te overleven en Ajax verloor woensdag in de Champions League met 4-0 van FC Barcelona. AZ kan donderdagavond het enige lichtpuntje worden. De Noord-Hollanders spelen in de Europa League tegen Maccabi Haifa.