McLaren: "Magnussen en Vandoorne horen in F1"

Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne verdienen een plaatsje op de Formule 1-grid, zo is het F1-team McLaren van mening. Magnussen leidt dit jaar de World Series by Renault met 199 punten, voor Vandoorne die op 163 punten staat. Dat het ondanks een titel in die klasse niet zo eenvoudig is heeft Robin Frijns al ondervonden.

Zowel de Deen Magnussen als de Belg Vandoorne staan onder contract bij McLaren en hebben nog twee weekenden om onderling uit te maken wie de titel grijpt. McLaren-directeur Jonathan Neale laat aan Autosport weten dat beiden in de F1 thuishoren. "Het lijkt me duidelijk dat Kevin en Stoffel twee veelbelovende talenten voor de toekomst zijn en ik denk dat het goed voor de sport zou zijn als deze jongens de Formule 1 halen. Kijkend naar hun recente prestaties, zou je logischerwijs ook verwachten dat ze er allebei in slagen door te stromen."

Het duo lijkt te kunnen rekenen op steun van McLaren bij het bereiken van hun missie. De Britse renstal is er echter nog niet over uit hoe dit zal moeten gaan gebeuren. "Het verschil tussen een opstapklasse en de Formule 1 is aanzienlijk, dus we denken nog na over de beste manier om de jongens deze stap te laten maken. Verder kan ik er weinig over zeggen, behalve dat we er op rekenen Kevin en Stoffel binnen afzienbare tijd in de Formule 1 te zien rijden."