Verdachten matchfixing gearresteerd in Singapore

De politie in Singapore heeft veertien personen gearresteerd op verdenking van matchfixing. De twaalf mannen en twee vrouwen zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van voornamelijk voetbalwedstrijden. Een van de verdachten is de vermoedelijke leider van het netwerk.

De autoriteiten in Singapore werkten bij het onderzoek nauw samen met Interpol, dat begin dit jaar op een persconferentie in Den Haag de noodklok luidde. De verdachten werden dinsdagochtend van hun bed gelicht. Negen personen werden op borgtocht vrijgelaten, de vijf anderen zitten nog vast.

Interpol denkt dat de georganiseerde misdaad die zich bezighoudt met matchfixing een gevoelige klap is toegediend. "Singapore heeft een belangrijke stap genomen in het onschadelijk maken van een internationaal syndicaat en het arresteren van de belangrijkste verdachten", concludeert secretaris-generaal Ronald Noble. "Niemand moet twijfelen aan de bereidheid van Singapore om dit probleem op te lossen."

De vandaag aangehouden groep verdachten hebben tussen 2008 en 2011 vermoedelijk zeker 680 voetbalwedstrijden, waarvan 380 in Europa gemanipuleerd. Onder deze wedstrijden zijn WK-kwalificatieduels en duels uit de Europese Champions League.