Acteurs bont en blauw voor boksfilm Wolf

De cast en crew van de nieuwe Nederlandse film Wolf hebben tijdens de opnames flink moeten afzien. Maar dat is de rauwe film over een losgeslagen kickbokser ten goede gekomen, vinden ze. "Het was hartje winter en ik kwam elke avond onder de blauwe plekken thuis, maar dat is precies de goede sfeer van de film", zegt hoofdrolspeler Marwan Kenzari voor de camera van Novum Nieuws.

Ook regisseur Jim Taihuttu vindt dat hij beter presteerde omdat hij opging in de ellende. "Het is niet de bedoeling dat je 's avonds naar huis gaat en gewoon je e-mail checkt en je vuilniszak buiten zet. Je moet echt de hele tijd in je hoofd bezig zijn met die film. Dat gaat nu eenmaal het best als je moet afzien."

Wolf gaat over de Marokkaanse Majid, een getalenteerde kickbokser in een grauwe buitenwijk van Amsterdam. Hij heeft echter een groot probleem: hij kan ook buiten de ring zijn handjes niet thuishouden. Naarmate hij beroemder wordt in de ring, begint hij daarbuiten steeds harder om zich heen te slaan. En dan begint de georganiseerde misdaad te lonken.

Tijdens de opnames in de regen en kou werd flink op elkaar in gebeukt. "Marwan had regelmatig zijn schouder uit de kom en hij heeft een stuk of vier ribben van Raymond Thiry gekneusd met een trap", zegt Taihuttu. "En hij heeft ongeveer een jaar alleen maar kipfilets gegeten. Maar ja, we houden niet van half werk, en het publiek ook niet. Ik ga ook niet naar de bakker voor een halfbakken broodje."

Kenzari is er zelf nogal nuchter onder. "Tja, die schouder ging wel vaker uit de kom, maar schoot er ook snel weer in." Op de vraag of hij niet beter een stuntman had kunnen regelen begint hij meteen te lachen. "Stuntmannen? Die kunnen wij toch nooit betalen!"

Wolf, met naast Kenzari en Thiry ook onder anderen Nasrdin Dchar en Jacob Derwig, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Acteurs bont en blauw voor boksfilm Wolf (Foto: Novum)