Streaksters gepakt op route Gouden Koets

Bij de route van de Gouden Koets is een vrouwelijke streaker opgepakt, zo melden diverse getuigen op Twitter, die ook een aantal foto's hebben geplaatst. Een getuige zegt dat iemand is opgepakt en afgevoerd op de Lange Houtstraat. Een ander heeft het over een heftige arrestatie van een halfnaakte vrouw.

Het lijkt er niet op dat de vrouw in de buurt van de koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima is gekomen. In de live-uitzending op tv was ze niet te zien. De politie kon nog geen informatie geven over wat er is gebeurd.

Hieronder een van de tweets met plaatje, op Instagram staat ook nog een foto waarop niet heel erg veel meer is te zien.

Update 14.35 uur
Het AD schrijft dat het om twee activistes van Femen Holland ging, voor wie protesteren in (half) Evakostuum een roeping is. Gezien ze ook in bijvoorbeeld het Midden-Oosten hebben gedemonstreerd kwam de arrestatie in Den Haag wellicht niet heftig maar eerder gemoedelijk op hen over. Volgens het AD schreeuwden ze onder meer 'Kabinet kleedt ons uit'. De fotograaf van die krant had een beter uitzicht dan de diverse twitteraars, maar desondanks kan uw nederige verslaggever niet lezen wat een van de mevrouwen op haar voorkant heeft geschreven.