Armin van Buuren gevaarlijkste BN'er op internet

Armin van Buuren is de gevaarlijkste Nederlander op internet. Zoeken naar foto's of video's van de dj levert de grootste kans op spam, virussen en andere ellende op. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf McAfee, dat jaarlijks een lijstje van gevaarlijkste sterren op internet opstelt.

Ruim vijftien procent van de zoekresultaten is gevaarlijk als de naam Armin van Buuren voorkomt in de zoekterm. Dat rekende McAfee uit. Daarmee is zoeken naar de dj gevaarlijker dan zoeken naar Carice van Houten, die het lijstje van gevaarlijke BN'ers vorig jaar aanvoerde.

Carice staat dit jaar op de tweede plek, Sylvie van der Vaart maakt de top drie compleet. De voormalige voetbalvrouw is volgens McAfee bijna twee keer zo gevaarlijk als haar ex Rafael, die op de zevende plek staat.

Internationaal heeft actrice Lily Collins de twijfelachtige eer zich de meest gevaarlijke ster op internet te mogen noemen. Collins blijft zangeres Avril Lavigne en actrice Sandra Bullock voor. Harry Potter-actrice Emma Watson, die vorig jaar uit de bus kwam als gevaarlijkste ster, staat dit jaar helemaal niet meer in de lijst.