Mark Wahlberg (42) slaagt voor eindexamen

Mark Wahlberg heeft eindelijk zijn diploma van de middelbare school gehaald. Dat vertelde de 42-jarige acteur en producent maandag in een interview met het Amerikaanse tijdschrift People.

Wahlberg vertelde dat zijn vier kinderen hem enorm hadden gemotiveerd om weer in de boeken te duiken. "Ik wilde niet dat mijn kinderen zouden zeggen: jij hebt geen diploma, dus waarom zou ik het moeten halen? Ze willen alle vier dingen doen in de toekomst waarvoor je een diploma nodig hebt." Dat is natuurlijk een pedagogisch verantwoorde verklaring waar menig fan wellicht een traantje bij wegpinkt, maar misschien kon Wahlberg simpelweg niet tegen het idee dat Charlie Sheen zijn school wel had afgemaakt en hij niet.

Hoe dan ook, de acteur volgde zijn lessen online en kreeg hulp van een ingehuurde privéleraar. Hoewel hij ook tijdens de opnamen van de film Two Guns geregeld in de boeken zat, hield Wahlberg zijn studiebezigheden voor iedereen geheim. "Denzel vroeg me steeds waar ik mee bezig was", vertelt Wahlberg over collega-acteur Denzel Washington. "Maar ik wilde pas zeggen waar ik mee bezig was op het moment dat ik het had afgerond. Want wat als ik niet zou slagen?"

Wahlberg heeft de smaak van het studeren inmiddels te pakken. Met zijn middelbareschooldiploma op zak wil Wahlberg nu graag verder leren. "Ik wil geen dierenarts worden of zo, maar ik zou graag filmwetenschappen studeren. Dat verruimt mijn horizon en ik heb er wat aan voor mijn carrière."

Mark Wahlberg kwam in de jaren tachtig op de middelbare school niet verder dan de derde klas, mede vanwege verschillende vechtpartijen. Hij zat in die tijd zelfs 45 dagen vast omdat hij iemand met een paal tegen de grond had geslagen. Zijn kinderen gaan pas over een paar jaar naar het voortgezet onderwijs. Wahlbergs oudste dochter Ella Rae is net 10 jaar.