FOK! wat een weer... Buien

Goedemorgen! Na een korte adempauze is er gisteravond en vannacht weer aardig wat regen naar beneden gevallen. Inmiddels is deze storing boven Duitsland aangekomen en maken wij vandaag kennis met heldere en onstabiele lucht waarin geregeld buien voorkomen.

Bij buien is er kans op hagel en onweer. Tussendoor zijn er ook wel een paar felle opklaringen te bewonderen. De temperatuur loopt vanmiddag niet veel hoger op dan een graad of 14 en dat is duidelijk te fris voor de tijd van het jaar. Ook de wind blaast stevig door en komt uit het zuidwesten. Langs de kust staat er een windkracht 6, terwijl de wind in het binnenland behoorlijk vlagerig is.

Een groot deel van de week houden we dit wisselvallige weer vast, maar er lijkt wel een weersverbetering aan te komen. Vanaf donderdag loopt het kwik weer wat op en nemen de neerslagkansen geleidelijk aan af. Ook komt er dan wat meer ruimte voor de zon en in het weekend zou het wel eens heel aardig weer kunnen worden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Ratjetoe

Een onrustige atmosfeer met een ratjetoe aan allerlei soorten bewolking. DJMO maakte deze foto in het gezelschap van Papabear.

Zonme1
Achterlijke_gladiool maakte gisteren een wandeling in Zoetermeer bij de Noord Aa plas.

 Zoe2
Het was er gisteren prima weer voor. Een rustieke plek middenin de Randstad.