School huurt wichelroedeloper in voor 'zuiveren' schoolgebouw

Scholen hebben het maar zwaar. De overheid en ouders eisen goede prestaties van leerlingen, maar de school krijgt daarvoor weinig middelen. De Heilig Hartschool bedacht zich dat preventief werken een zak geld kan schelen. Helaas huurden ze daarvoor een volkomen nutteloze wichelroedeloper in.

De basisschool uit Lemelerveld had al geld geïnvesteerd om zich te moderniseren. Ze installeerden digitale schoolborden en natuurlijk moest er een hoop draadloze elektronica komen. Maar ze vreesden voor de 'elektronische smog' die de apparatuur uitstootte. Die zou slecht zijn voor de leerlingen en het personeel.

In plaats van de wetenschappelijke literatuur (of Wikipedia) in te duiken om te zien dat nog nooit vastgesteld is dat elektronische straling voor gezondheidsproblemen zorgt, besloten ze installeur/oplichter Henri Berends te bellen. Hij verzekerde dat het wichelroedelopen een beproefde methode is die werkt, wat absoluut niet waar is.

Desondanks mocht hij aan de slag. Ondanks het feit dat wichelroedelopen gebaseerd is op pseudowetenschappelijke onzin en niets kan hebben bijgedragen aan een gezondere omgeving, ziet directrice Mariëtte Eilert verandering: "De kinderen klagen minder snel over hoofdpijn."

Het is bij de redactie onbekend of de Heilig Hartschool ook voorzorgen heeft genomen door een duivelsuitdrijver los te laten op de tafeltjes of een homeopaat eerst de bloemetjes water te laten geven.