Van Polen: "We krijgen twee kutgoals tegen"

PEC Zwolle liep op bezoek bij Ajax tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Na afloop baalde aanvoerder Bram van Polen. "Gedurende de eerste helft kwam bij ons het besef dat we kunnen winnen bij Ajax. Het eerste kwartier hadden we het moeilijk, maar daarna hadden we misschien wel het betere van het spel. We kregen een paar goede kansen en gaven eigenlijk niet zo heel veel weg. In de tweede helft krijg je twee goede kansen, maar krijg je ook twee kutgoals tegen", vertelde Van Polen tegen FOX Sports.

PEC kent een goede start van de competitie. De club is, ondanks de nederlaag tegen Ajax, nog altijd koploper in de Eredivisie en laat vaak zien over voetballend vermogen te beschikken. Voor de buitenwacht is het duidelijk dat de Zwollenaren zich moeten richten op het linkerrijtje deze competitie. De clubleiding heeft de doelstelling 'één punt meer dan vorig seizoen halen en zo snel mogelijk veilig spelen' nog altijd niet gewijzigd. "Gezien het spel moeten we zeker bij de eerste acht kunnen komen", ging Van Polen verder met zijn verhaal.

"Op basis van wat we tot nu toe hebben laten zien, horen we te eindigen in de top tien. Maar of je dat ook het hele seizoen kan blijven doen, is nog maar de vraag. De ploeg moet natuurlijk ook fit blijven. Maar het kan in ieder geval wel een mooi seizoen worden", aldus de aanvallende middenvelder van PEC.