Lodeweges trots op Cambuur

Trainer Dwight Lodeweges van SC Cambuur sprak zaterdag na de thuiszege tegen Heracles Almelo zijn bewondering voor zijn spelers uit. Heracles-trainer Jan de Jonge was minder blij. "Dit is een heel goed ploegje hoor", concludeerde hij voldaan. "Het zijn allemaal nuchtere gasten. Ze zijn onbevangen en willen zich ten koste van alles in de eredivisie bewijzen. Dat schept onderling een sterke band. De beleving en teamspirit zijn groot. Ze geven nooit op, ze staan er als een echte ploeg.”

Lodeweges liet bij Fox Sports weten dat hij zijn spelers soms zelfs even moet afremmen op de training. "Ze willen zo ontzettend graag. Maar voor een trainer is het wel lekker dat je geen peper in hun kont hoeft te doen."

Met acht punten uit zes duels heeft de kampioen van vorig seizoen van de Jupiler League een voorspoedige start in de eredivisie. "We zijn al een stukkie op weg en staan er mooi voor", beaamde Lodeweges.

Bij Heracles besefte trainer Jan de Jonge dat zijn ploeg een terecht nederlaag had geleden. "Het moet beter, we zullen naar een hoger niveau moeten doorgroeien", liet hij eerlijk weten. "We dienen knetterhard te werken om de boel op de rails te krijgen en te houden."

Door het vertrek van spelmaker Lerin Duarte (naar Ajax) en de late komst van een aantal nieuwelingen moet Heracles volgens De Jonge op zoek naar een andere manier van voetballen. "Vooral in balbezit bepaalde Lerin veel bij ons op het middenveld. We zullen ons wat dat betreft moeten hervinden. Het seizoen is voor ons feitelijk opnieuw begonnen. We zijn weer een team in opbouw.”