S. De Jong: "Blij om weer minuten te maken"

Siem de Jong stond tegen PEC Zwolle eindelijk weer binnen de lijnen bij Ajax. Zijn rentree deed de landskampioen goed, zo zag de aanvoerder zelf ook. Erg soepel ging het allemaal niet bij Ajax tegen de koploper van de Eredivisie.

"Ik vond dat we nog wel aardig begonnen, en de eerste minuten scherp voor de dag kwamen", begint Siem de Jong als hij de aanwezige pers te woord staat in de mixed zone. "Na twintig minuten zakten we terug en zag je dat we soms wel en soms niet druk zetten. Daardoor kwamen we overal een stapje te laat en speelde we Zwolle in de kaart. Ik moet zeggen dat ze ons af en toe aardig wegtikten."

PEC Zwolle was zeker niet de minder in de Amsterdam ArenA, zag ook De Jong. "Ze kregen goede kansen dat klopt. Maar het is ook niet zomaar een ploeg, dat hebben we de afgelopen weken ook al gezien." Toch zou Ajax normaliter met meer gemak van een dergelijke tegenstander moeten winnen, maar het loopt nog niet helemaal bij de Amsterdammers. En dat met de confrontatie met Barcelona in het verschiet. "Je weet wat ze zeggen hè. Een slechte generale...", knipoogt de aanvoerder van Ajax.

De Jong kwam zelf na een uur spelen in de ploeg. Zijn rentree na een wekenlange blessure deed wat met het elftal en ook met het stadion. "Je ziet dat als de supporters erachter gaan staan, dat we daar echt een boost van krijgen. Eigenlijk zouden we dat de hele wedstrijd moeten hebben, dan gaat het misschien nog makkelijker."

"Maar ik ben in ieder geval blij dat ik weer minuten heb mogen maken", vervolgt De Jong. "Of ik woensdag kan starten? Dat moeten we even bekijken. Zien hoe ik hier op reageer. Negentig minuten zal denk ik nog te zwaar zijn, want deze invalbeurt voel ik eigenlijk ook al behoorlijk. Maar het gaat sneller dan ik had verwacht, omdat ik eigenlijk hoopte op de wedstrijd tegen PSV van volgende week. Of ik die kan spelen moeten we nog zien, maar dat ik nu al minuten kon maken is lekker."

Dan wacht komende woensdag de clash in Camp Nou. Lastiger wedstrijden krijg je bijna niet. "Dat klopt. Bijna niemand wint van Barcelona, zeker niet daar. Maar we maken best een kans, al is deze niet heel groot. Barça zal ook veel druk geven, net als Zwolle vandaag deed. Maar nu zijn we minder verplicht te winnen en dat kan een voordeel zijn", besluit de aanvoerder van Ajax.