[Bundesliga] Dortmund deelt forse tik uit aan HSV

Borussia Dortmund heeft zaterdag een flink pak slaag uitgedeeld aan Hamburger SV. De ploeg van coach Jürgen Klopp was voor eigen publiek met 6-2 te sterk. Pierre-Emerick Aubameyang (twee keer), Henrikh Mkhitaryan, Robert Lewandowski (twee keer) en Marco Reus scoorden voor Dortmund.

Bij HSV was Rafael van der Vaart nog wel goed voor een assist. Uit een vrije trap van de aanvoerder kopte Heiko Westermann in de 49e minuut de 2-2 binnen, nadat Zhi Gin Lam voor rust al voor de aansluitingstreffer had getekend. Daarna kwamen de bezoekers echter niet meer in het stuk voor.

Dankzij de overtuigende overwinning is Dortmund nog altijd zonder puntverlies. Daarmee bezet de equipe tevens de eerste plaats in de Bundesliga. De voorsprong op landskampioen Bayern München bedraagt twee punten.